ΑΝ.Α.ΤΡΟΠΗ πρωτοβουλία κυπρίων φοιτητών

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ… …Ή ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ;

Posted by anatropipkf στο 2 Απρίλιος, 2009

Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία για το θέμα της ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (ΣγΕ). Ο ΣγΕ ιδρύθηκε μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ, με σκοπό να εμπλακούν στα σχέδια του ΝΑΤΟ οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Στόχος του ΝΑΤΟ, ήταν και είναι η πλήρης στρατιωτική – οικονομική κυριαρχία σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου σε άλλο στρατόπεδο.

«Ο ΣγΕ είναι ένα πρόγραμμα πρακτικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, στο οποίο οι χώρες αυτές μπορούν να χτίσουν ξεχωριστή σχέση με το ΝΑΤΟ, ανάλογα με τις προτεραιότητές τους» (από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ στο διαδίκτυο).

Με βάση τα παραπάνω, είναι τουλάχιστο αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι ο ΣγΕ δεν αποτελεί κομμάτι του ΝΑΤΟ. Ένταξη στον ΣγΕ σημαίνει ένταξη, έστω και έμμεσα στο ΝΑΤΟ και σίγουρα, προετοιμασία για μελλοντική ένταξη στο ίδιο το ΝΑΤΟ. Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό τον οργανισμό; Δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να δούμε το ρόλο του. Στην Κύπρο των ταραγμένων χρόνων της δεκαετίας του ’50, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βοήθησαν στη δημιουργία της ΕΟΚΑ και της ΤΜΤ, με δύο στόχους: Πρώτο, την «αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου», με εκκαθαρίσεις κομμουνιστών (βάσει του σχεδίου Μάρσαλ που εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες, όπως σε Ελλάδα – Τουρκία – Πορτογαλία με τις δικτατορίες, για να μην ενταχθούν οι χώρες αυτές στους αντιπάλους της Σοβιετικής Ένωσης). Και δεύτερο, την επίτευξη της διχοτόμησης, με την ταυτόχρονη επιδίωξη να εντάξουν την Κύπρο στο ΝΑΤΟ μελλοντικά. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, με την εμπλοκή προφανώς Μ.Βρεττανίας – ελληνικών και τουρκικών αστικών τάξεων – κυπριακής εκκλησίας, πραγματοποιήθηκαν. Αυτό που άφησαν στη μέση, είναι η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ;

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ να ενταχθούμε σε ένα οργανισμό που έχει σπείρει τον όλεθρο και το θάνατο σε Γιουγκοσλαβία, Βοσνία, Κόσσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανο και Παλαιστίνη; Που στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σφάζει αμάχους σε κάθε γωνιά του κόσμου; Ειδικά τώρα που ο καπιταλισμός περνά κρίση, θέλει να κάνει περισσότερους πολέμους, για να ελέγξει κι άλλο τα πετρέλαια και τους αγωγούς, για να καταπιέσει τους λαούς σε κάθε γωνιά της γης και να αυξήσουν οι εκμεταλλευτές τα κέρδη τους. Ποιος άραγε πληρώνει τους εξοπλισμούς τους; Οι εργαζόμενοι βέβαια των χωρών του ΝΑΤΟ, που αντί να δίνουν τα λεφτά για παιδεία, υγεία και πρόνοια τα δίνουν στα όπλα. Τα πτώματα μικρών παιδιών μας συγκινούν μόνο τη στιγμή που τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις; Οι μνήμες μας από την τελευταία επίθεση στην Παλαιστίνη είναι ζωντανές. Θα συμφωνήσουμε στο έγκλημα;

Η κυβέρνηση Χριστόφια διαφωνεί με την ένταξη στο Συνεταιρισμό. Αλλά τι έχει να μας πει για το όταν ήταν συγκυβέρνηση, που άφηνε τα αεροπλάνα των αμερικανών πετούν στον εναέριο χώρο της Κύπρου για να ανεφοδιάζονται στις εγγλέζικες βάσεις για να πηγαίνουν μετά να βομβαρδίζουν στο Ιράκ; Που δίνει περισσότερα κονδύλια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και κόβει τις αναβολές των στρατιωτών; Για τον ελλιμενισμό και έλεγχο πλοίου που κατευθυνόταν προς την Συρία, καθ’ υπόδειξη των Ισραηλινών και Αμερικανών, χωρίς να είναι υποχρεωμένος, απλά και μόνο για να δείξει καλό πρόσωπο, κι αυτό λίγες μέρες μετά το τέλος της εισβολής στη Γάζα; Για τις συμφωνίες που υπέγραψε ο Τ. Παπαδόπουλος με τις ΗΠΑ για τους πολέμους; Γιατί άραγε το ΑΚΕΛ δεν διοργανώνει πια, εδώ και χρόνια, πορείες ενάντια στις Βάσεις των Εγγλέζων; Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που προβλέπει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, παραχώρηση των κυπριακών λιμανιών για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό του γαλλικού στόλου, παραχώρηση αεροδρομίων. Με αυτό τον τρόπο, θέλουν να μετατρέψουν την Κύπρο σε προπύργιο του ευρωπαϊκού στρατού στη Μέση Ανατολή. Η Κύπρος συμμετέχει στη Βαλκανική Ταξιαρχία (κομμάτι του Ευρωστρατού) με μία διμοιρία που έχει κατασταλτικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετείχε στην άσκηση “Γόρδιος Δεσμός” ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, που ήταν η πρόβα τζενεράλε για μελλοντικό βομβαρδισμό στο Ιράν, με την παραχώρηση του κυπριακού εναέριου χώρου.

Βέβαια, ο πιο προκλητικός από όλους είναι ο ΔΗΣΥ. Που κάνει τα πάντα για να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ. Εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ στο ευρωκοινοβούλιο, ο Γ. Μάτσης δε δίστασε να περάσει απόφαση (υπέρ 293, κατά 283 και 60 αποχές) που καλεί την Κύπρο να ενταχθεί στο ΣγΕ! Το επιχείρημα ενάντια στην κυβέρνηση είναι ότι θα έχουμε πρόβλημα με την Ε.Ε. και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ). Αυτό, όντως δεν είναι κάτι αναληθές. Ισχύει λοιπόν ότι η ΕΕ θέλει να εντάσσονται όλα της τα μέλη που δεν είναι στο ΝΑΤΟ στο ΣγΕ, γιατί παρά τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεργάζονται. Γι’ αυτό και πιέζουν την Κύπρο με κάθε τρόπο. Είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι η ΕΕ είναι ειρηνική. Η ΕΕ συμμετείχε από το ’91 σε όλους τους πολέμους. Μαζί με το ΝΑΤΟ εφάρμοσαν το εμπάργκο ενάντια στον ιρακινό λαό, στερώντας του βασικά αγαθά δολοφονώντας έτσι 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρά τα λόγια, συμφώνησε στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Στέλνει σε κάθε άκρη της γης δήθεν «ειρηνευτικές» αποστολές για να διευκολύνει το έργο των ιμπεριαλιστών και να για να πάρει και αυτή μερίδιο της πίτας. Επίσης, συμφώνησε πλήρως στην τελευταία επέμβαση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα, δημιουργεί τον Ευρωστρατό, δηλαδή το δικό της πολεμικό οργανισμό, που θέλει να μοιάσει στο ΝΑΤΟ. Τα ευρωπαϊκά περιστέρια της ειρήνης είναι το ίδιο δολοφονικά με τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου. Αντί λοιπόν η «αριστερή» μας κυβέρνηση να πει ότι δε θέλουμε να συμμετέχουμε σε κανένα πολεμικό οργανισμό, ούτε του ΝΑΤΟ ούτε της ΕΕ, λέει ότι απλά δε θα έχουμε πρόβλημα με την ΕΕ! Μάλιστα, με το επιχείρημα ότι όταν κάλεσε η ΕΕ να πάει παρατηρητής στη Σομαλία στα πλαίσια της υπεράσπισης των πλοίων των εφοπλιστών από τους πειρατές, η Κύπρος ανταποκρίθηκε.

Ο λαός της Κύπρου έχει ήδη υποφέρει πολλά από τον πόλεμο. Δεν μας χρειάζονται κι άλλοι στρατοί. Οι εγγλέζικες βάσεις, η ΕΛΔΥΚ η ΤΟΥΡΔΥΚ, οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ, ο κυπριακός στρατός αρκούν και περισσεύουν. Ο κυπριακός λαός δε χρειάζεται ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε τον Ευρωστρατό, ούτε τα σχέδια της ΕΕ για την Άμυνα και την Ασφάλεια. Αντίθετα, μαζί, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι, εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει μαζί να αγωνιστούμε για την επανένωση του νησιού. Η μόνη απάντηση στους φετινούς εορτασμούς για τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, είναι η ηχηρή άρνησή μας για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, στο Συνεταιρισμό δηλαδή του Πολέμου και της Εκμετάλλευσης.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ, Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΟΥΝΤΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ

  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

  • ΚΟΙΝΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ε/Κ – Τ/Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

ΑΝεξάρτητηΑριστερήΤΡΟΠΗ

Πρωτοβουλία Κυπραίων Φοιτητών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: